Wigilia firmowa w Zakopanem jest doskonałym pomysłem, ponieważ przy tej wyjątkowej kolacji, zespół z pewnością się zintegruje. Zaczyna się od dzielenia opłatkiem, a przy składaniu szczerych życzeń, każdy zmienia swój stosunek do kolegi czy koleżanki z pracy. Przy wigilijnym stole panuje zawsze rodzinna atmosfera i to jest najpiękniejsze.
Gdzie zorganizować firmową Wigilię?
Wigilię firmową możemy zorganizować w Zakopanem, co doskonałym pomysłem, ponieważ zespół najlepiej integruje się na zorganizowanych wyjazdach. Musimy zarezerwować wcześniej noclegi, ponieważ przykładowo OŚRODEK WCZASOWO-KONFERENCYJNY BEL-AMI W ZAKOPANEM w ostatniej chwili, może nie dysponować wolnymi miejscami. Boże Narodzenie w zimowej stolicy Polski będzie z pewnością niezapomniane, ponieważ miasto przygotowuje co roku specjalne atrakcje dla turystów. Taki wyjazd jest doskonałą formą wypoczynku, bo nie musimy o nic zabiegać. Omija nas robienie porządków i zakupów oraz przygotowywanie potraw wigilijnych i świątecznych. Zajmujemy się tylko pakowaniem walizek.
Co podać na firmową Wigilię?
Święta Bożego Narodzenia spędzone w Zakopanem jest świetnym pomysłem nie tylko dla rodzin z dziećmi, ale również dla grupy pracowników. Wigilia jest wyjątkową kolacją, na której są tylko dania postne. Na początek jest podawana zupa grzybowa, krem z borowików czy też tradycyjny barszcz czerwony z uszkami. Nie może zabraknąć kapusty z grochem i króla wigilijnego stołu tj. smażonego karpia. Na polskich stołach zawsze są pierogi z kapustą i grzybami, bo przecież to nasza tradycyjna potrawa wigilijna. Na firmowej Wigilii stół zastawiony jest też zimnymi przekąskami, takimi jak: karp w galarecie, ryba po grecku, sałatka śledziowa, śledzie pod różną postacią. Takie menu zaspokoi wszystkie podniebienia. Po sytej kolacji obsługa restauracji podaje świąteczne ciasta. Obowiązkowo jest makowiec, piernik, sernik. Firmowa wigilia nie zastępuje rodzinnej, odbywa się zawsze wcześniej. Do stołu zasiada zespół pracowniczy oraz kierownictwo.